Skip Navigation Links(Hjem) > Tjenester

Skiturer i Etnedal

Vinter i Steinsetbygda - Klikk for stort bilde

Området Nord-Etnedal har ca. 110 km. løyper og neste halvparten er maskinpreparert. Resten er snøscooterpreparert / underlagskjørt og knytter området til løypenett i nabokommunene. Flere av løypene finner du på Skisporet.no.

Vi ønsker alle en riktig god tur!

Vi finner både toppturmuligheter med forskjellig vanskelighetsgrad og muligheter for kortere eller lengre turer i det vennlige fjellviddelandskapet. For de som mestrer fjellsikløyping utenom preparerte og merka løyper øker mulighetene ytterligere.

FRI FERDSEL
Allemannsretten gir alle i Norge rett til å ferdes til fots i utmark. Med denne retten følger også noen plikter som går ut på å opptre varsomt og hensynsfullt.
- Unngå forsøpling
- Forlat rasteplassen slik du ønsker å finne den.
- Overhold båndtvangen etter 1. april.

SIKKERHET I FJELLET
Det småkuperte landskapet med få karakteristiske landemerker gjør at selv den mest erfarne kan få problemer med å orientere seg i tåke og snødrev. Sørlig dersom du legger turen utenom merka løyper, bør kart og kompass være på plass i sekken, og du bør på forhånd ha satt deg inn i bruken av disse viktige hjelpemidlene. Selv på kortere turer kan situasjonen fort bli kritisk dersom du er uheldig og kommer til skade, eller uværet kommer. Lær deg fjellvettreglene og ha alltid kart, kompass, førstehjelpsutstyr, ekstra mat og klær og reserveskitupp med i sekken slik at du er forberedt når noe uventet skjer.
Dersom situasjonen blir for vanskelig, er det best å følge rypas eksempel, og grave seg ned i snøen.

Sist endret 21.11.2016
Kyrkjevegen 10
Bruflat
2890 Etnedal
postmottak@etnedal.kommune.no
(+47) 61 12 13 00
(+47) 61 12 13 01
Åpningstider
08.00-16.00 (vinter)
08.00-15.30 (sommer)
Org.nr: 933 038 173
Kontonr: 2140.05.00492
Kommunenr: 0541
valdres-regionen Etnedal kommuneNord-Aurdal kommuneSør-Aurdal kommuneØystre Slidre kommuneVang kommuneVestre Slidre kommune