Festivalutstilling "Tid for tømmer" 2018

lørdag 26. mai 2018 00.00 - søndag 17. juni 2018 23.59

Informasjon


Einar Sigstad stiller ut sine bilder, noen med motiver fra Etnedal

 

 

 

 

 

Pressemelding Einar Sigstad.

 

Om kunstneren:

 

Einar Sigstads bevisste bruk av treets egen struktur er ofte kjennemerke på hans grafikk.  Motivene spenner fra naturstemninger til mer humoristiske og samfunnskritiske bilder. Han har også markert seg sterkt som maler og fått mye oppmerksomhet for sine særegne figurative motiver.

Sigstad (f. 1950 bosatt på Biri) har blitt tildelt flere stipendier, hatt offentlige utsmykningsoppdrag, og av offentlige innkjøp kan nevnes Norsk Kulturråd, Lillehammer Bys Malerisamling, Museet for Samtidskunst og Lillehammer Kunstmuseum. Han har hatt flere separatutstillinger bl.a. ved Lillehammer Kunstmuseum, Festspillene i Elverum og St. Petersburg museum. Sigstad har hatt to separatutstillinger i Elverum Kunstgalleri: 2008, 2013 og 2016.

 

Om Prosjektet:

 

Prosjektet ”Lyset fra elva” er en beskrivelse av elva Etna og Etnedalen gjennom tekst og bilder. Jeg følger elva fra begynnelse oppunder Jotunheimen til den renner ut i Randsfjorden ved Dokka, en strekning på ca ti mil. Resultatet presenteres i ei lita bok kalt ” Lyset fra elva” med undertittel ”Noen junidager langs Etna”. Teksten, i dagboksform, er dels naturskildring og dels betraktninger omkring elva og bruken av den gjennom tidene. Illustrasjonene er malt i olje i en rendyrket naturalistisk stil, som en hyllest til elva og landskapet. Boka og bildene blir for første gang presentert på Grette Galleri med Land Kunstforening som arrangør.

Sted

Galleri Grette, Fjøsgalleriet, Hov
 

Kontakt

Einar Sigstad
 

Legg til hendelsen i din kalender