Koronavaksinering i Etnedal

Klikk for stort bilde Helsetjenesten i kommunen har ansvar for å tilby koronavaksine til de gruppene som helsemyndighetene anbefaler. I første omgang gjelder dette personer over 65 år, senere vil andre grupper bli tilbudt vaksinen. Vaksinen vil være gratis for alle, og vi håper flest mulig vil la seg vaksinere.

Går det slik vi håper vil vaksinen bli godkjent 21/12-20 (endret fra 29/12-20 som følge av smittesituasjonen i Europa) og vaksinasjon vil kunne starte på nyåret. Koronavaksinene er en ny type vaksine med svært kort holdbarhet i kjøleskap, og de som ønsker vaksine må derfor være avklart på forhånd og tilgjengelig når vaksinen ankommer til oss.
Vaksinen som vi forventer å få er meget effektiv til å hindre at man blir alvorlig syk.

Det er så langt ikke rapportert alvorlige bivirkninger, men som ved all vaksinasjon må man regne med lette influensalignende symptomer en dags tid. Noen får også hodepine som går over etter en dag. Ønskes mer opplysninger om vaksinene henvises til Folkehelseinstituttet sine hjemmesider.

Alle over 65 år som bor eller oppholder seg i Etnedal vil fra 16/12-20 og de påfølgende dagene bli oppringt av ansatte i Etnedal kommune. Telefonnummeret som ringer kan være fasttelefon eller mobiltelefon og vi ber dere ta telefonen selv om nummeret for dere er ukjent. Det er viktig at dere senere også svarer på oppringninger der nummeret for dere er ukjent da alle skal vaksineres 2 ganger, og det kan være behov for å nå mange på kort tid. Kan dere ta i mot og svare på SMS er det en stor fordel. Dette blir dere spurt om av de som ringer dere.

Videre vil de som ringer dere spørre om dere ønsker koronavaksine nå.
Dette må dere svare JA, NEI eller VET IKKE på.

• De som svarer JA blir prioritert til å få vaksine først.
  • De som svarer NEI blir ikke prioritert, men kan få vaksine senere hvis de ønsker det.
  • De som svarer VET IKKE kan kontakte legekontoret på telefon 61121330 når de får bestemt seg. For disse kan vaksinering påregnes når JA-gruppen er ferdig vaksinert.

Det er svært mange som skal ringes opp, og jeg ber derfor så mange som mulig gjøre seg opp en mening og ha svaret klart. Vi håper flest mulig vil bli vaksinert da dette er en meget god vaksine mot en alvorlig sykdom.

Med hilsen
Tor Inge Kristianslund