Nyttig å vite om koronavirus

Informasjon om vaksinasjon finner du her

Regjeringen informerte den 18. januar om at de i hovedsak ville videreføre de strenge smitteverntiltakene som ble innført den 4. januar, for å stoppe en ny smittebølge.

Regjeringen har hele tiden sagt at barn og unge skal prioriteres når smittesituasjonen gjør det mulig, og har derfor gitt noen lettelser for tiltak som har påvirket barn og unge.

Smitteverntiltakene varer fra 20. januar og så lenge regjeringen mener det er behov for dem. Under kan du se hva de nasjonale smitteverntiltakene med lettelsene for barn og unge, betyr for Etnedal kommune fra og med 20.01.21:

• Barnehagene og skolene driftes etter gult nivå.
  • Samfunnshuset og Etnedalshallen åpnes igjen for organisert og regelmessig aktivitet for barn og unge under 20 år.
  • Ungdomsklubben åpner for ordinær drift.
  • Kulturskolen åpnes for ordinær undervisning for alle under 20 år
  • Kulturskolen gjennomfører digital undervisning for voksne over 20 år (kor og korps)
  • Det åpnes for kulturarrangementer som ikke inkluderer deltakere eller publikum fra andre kommuner - anbefaling om antallsbegrensing og smitteverntiltak gjelder.
  • Det er mulig med besøk på Etnedalsheimen og Kirkevoll forutsatt at gjeldende besøksrutiner for smittevern følges.

Til orientering vil det fortsatt være slik at møter med ansatte i Etnedal kommune skal avtales på forhånd, og i all hovedsak gjennomføres digitalt.

Du kan lese regjeringens smitteverntiltak i sin helhet her.

Pressekontakt: Ordfører Linda Mæhlum Robøle

Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, må ta kontakt med kommunen for å bli testet for Covid-19.

Hvis du har symptomer som kan skyldes Covid-19, skal du holde deg hjemme. Ved behov for helsehjelp skal du kontakte lege på telefon. Du skal ikke oppsøke lege eller annen helsetjeneste.

Har du symptomer, bli hjemme og ta kontakt med legekontoret per telefon 61121330 eller 116117, så vil du få beskjed om hva du skal gjøre.

Er du usikker på om du har symptomer på Covid-19 og bør testes? Bruk www.koronasjekk.no

Alle med påvist smitte, og nærkontakter til en som er smittet, må følge regler for isolasjon og karantene.

Kommunens koronatelefon er bemannet i perioder hvor vi ser at det kan være et ekstra behov for informasjon lokalt i Etnedal kommune.
I slike tilfeller vil informasjon om tidsrom for når telefonen er bemannet legges ut på våre nettsider og i sosiale medier. Utover disse tidsrommene anbefaler vi å bruke for eksempel helsedirektoratets informasjonstelefon som vist under.

Her kan du få mer informasjon:

NB! Du kan ikke bestille tid for testing gjennom de nasjonale informasjonstjenestene. For å bli testet, må du ringe legekontoret på telefonnummer 61121330.

Råd som gjelder for alle:

Sammen kan vi bidra til å stanse utbruddet av covid-19 ved å følge grunnleggende smittevernregler:

• Hold minst 1 meters avstand til andre
  • Ta covid-19 test hvis du har luftveissymptomer
  • Hold deg hjemme hvis du er syk (gjelder all sykdom)
  • Vask hendene grundig og ofte. Bruk eventuelt spritvask.
  • Host og nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har lommetørkle for hånden.

Informasjon og råd vil bli justert og oppdatert i henhold til utbruddets utvikling og kunnskap om infeksjonen

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

Ta telefonen, det kan gjelde smittesporing.
Vi er nå i en situasjon hvor det oppstår en rekke lokale utbrudd av koronavirus. For å holde viruset nede og unngå ny nedstenging av samfunnet, er det viktig at vi får brutt smittekjeden. Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

Les mer inne på Fylkesmannen sin hjemmeside her:

Under finner du opplysninger om koronasituasjonen i Etnedal.

Koronavirus

Du kan lese oppdateringen som ble lagt ut på de følgende datoene her (NB! Informasjonen kan være foreldet):

04.01.2021 (PDF, 468 kB)

17.12.2020 (PDF, 127 kB)

30.11.2020 (PDF, 191 kB)

26.11.2020 (PDF, 205 kB)

23.11.2020 (PDF, 359 kB)

20.11.2020 (PDF, 209 kB)

18.11.2020 (PDF, 243 kB)

17.11.2020 (PDF, 195 kB)

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde