Nyttig å vite om koronavirus

Oppdatering koronastatus i Etnedal kommune pr. 26.11.2020

Vi er nå i den heldige situasjonen at det ikke er kommet noen nye positive koronatester i Etnedal kommune. I denne forbindelse oppheves de tiltakene som ble iverksatt uke 47 på følgende måte:

• Alle avdelinger i Eventyrskogen barnehage åpnes igjen fra mandag 30. november, og driftes etter gult nivå. Hva dette innebærer kan du lese mer om her.

• Tilbudet om hjemmeundervisning til elever ved barnetrinnet ved Etnedal skule som har kontaktpunkter til avdeling Askeladden i Eventyrskogen barnehage avsluttes fra mandag 30. november, slik at de også kommer tilbake til skolen.

• Kommunehuset og biblioteket åpnes fra mandag 30. november.
    Det vil fortsatt være slik at møter med saksbehandlere på kommunehuset skal gjennomføres digitalt, men det åpnes for besøk på biblioteket.

• Etnedalshallen åpner igjen fra 1. desember. Dette gjelder også ungdomsklubben.

• Kulturskolen går tilbake til ordinær undervisning hvor smitteverntiltak for kulturskolen følges.

• Koronatelefonen (telefonnummer 4825 7261) for koronarelaterte helsespørsmål vil fra mandag 30. november være åpen mandag-fredag kl. 08.00-15.00.

Vi ønsker å takke alle innbyggere som har tatt tiltakene på alvor, og bidratt til at vi nå kan oppheve tiltakene som ble iverksatt forrige uke.

Vi håper at det ikke kommer nye situasjoner knyttet til korona i Etnedal i tiden frem til jul. For å få til dette er det viktig at alle aktiviteter gjennomføres i tråd med aktuelle nasjonale smitteverntiltak og at alle bidrar til å begrense antall nærkontakter.

Fortsett å ta vare på hverandre - Tusen takk for forståelse for tiltak så langt!

Pressekontakt: Ordfører Linda Mæhlum Robøle

Alle som får en luftveisinfeksjon med feber, hoste, tungpustethet, tap av smak- eller luktesans, sår hals, eller føler seg syke, må ta kontakt med kommunen for å bli testet for Covid-19.

Hvis du har symptomer som kan skyldes Covid-19, skal du holde deg hjemme. Ved behov for helsehjelp skal du kontakte lege på telefon. Du skal ikke oppsøke lege eller annen helsetjeneste.

Har du symptomer, bli hjemme og ta kontakt med legekontoret per telefon 61121330 eller 116117, så vil du få beskjed om hva du skal gjøre.

Er du usikker på om du har symptomer på Covid-19 og bør testes? Bruk www.koronasjekk.no

Alle med påvist smitte, og nærkontakter til en som er smittet, må følge regler for isolasjon og karantene.

Her kan du få mer informasjon:

NB! Du kan ikke bestille tid for testing gjennom de nasjonale informasjonstjenestene. For å bli testet, må du ringe legekontoret på telefonnummer 61121330.

Råd som gjelder for alle:

Sammen kan vi bidra til å stanse utbruddet av covid-19 ved å følge grunnleggende smittevernregler:

• Hold minst 1 meters avstand til andre
  • Ta covid-19 test hvis du har luftveissymptomer
  • Hold deg hjemme hvis du er syk (gjelder all sykdom)
  • Vask hendene grundig og ofte. Bruk eventuelt spritvask.
  • Host og nys i papirlommetørkle, eller i albukroken dersom du ikke har lommetørkle for hånden.

Informasjon og råd vil bli justert og oppdatert i henhold til utbruddets utvikling og kunnskap om infeksjonen

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde

Ta telefonen, det kan gjelde smittesporing.
Vi er nå i en situasjon hvor det oppstår en rekke lokale utbrudd av koronavirus. For å holde viruset nede og unngå ny nedstenging av samfunnet, er det viktig at vi får brutt smittekjeden. Din innsats er viktig for å nå målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene.

Les mer inne på Fylkesmannen sin hjemmeside her:

Under finner du opplysninger om koronasituasjonen i Etnedal.

Koronavirus

Du kan lese oppdateringen som ble lagt ut på de følgende datoene her (NB! Informasjonen kan være foreldet):

23.11.2020 (PDF, 359 kB)

20.11.2020 (PDF, 209 kB)

18.11.2020 (PDF, 243 kB)

17.11.2020 (PDF, 195 kB)

Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde