Yrkesmessa "Yrke 2019" i Valdres Storhall, 17. oktober 2019

Yrke 2019 –ungdom møter arbeidsliv, er en regional utdannings- og yrkesmesse primært for elever på 9. og 10. trinn og elever ved Valdres vidaregåande skule. Yrkesmessa ble arrangert i Valdres Storhall, 17. oktober kl. 10.00-18.00.

Klikk for stort bilde

Yrkesmessa skal gi ungdom og voksne innsikt i utdanningsprogram i videregående opplæring, utdanningsmuligheter i Valdres og hvilke yrker disse kan føre fram til. Synliggjøring av det lokale næringslivets behov for framtidig arbeidskraft i Valdres er også ett av målene med yrkesmessa. Vi ønsker å rette ekstra oppmerksomhet mot yrkesfagene og fagopplæringa ved å engasjere Opplæringskontorene, private lærebedrifter og Valdres-kommunene.

Yrke 2019 skal gi deltakerne informativ og nøytral informasjon om utdannings- og yrkesmuligheter. En rekke utstillere fra skole, næringsliv og offentlig sektor bidrog til å skape liv og røre i Storhallen denne dagen. Dette går rett inn i ungdomstrinnets læreplan i faget Utdanningsvalg.

Utdanningsprogram i videregående skole blir presentert med rollemodeller som informerer, viser noe praktisk, svarer på spørsmål og knytter forskjellige yrker opp mot dette.

Fra Etnedal kommune deltok representanter for kultursektoren og for helsefagene fysioterapi, ergoterapi og sykepleie.

Bildene viser aktiviteten rundt disse standene. Sykepleier Hege Lundstein i samtale med tre interessert jenter fra Sør Aurdal; Helene, Emma og Hanna.

Klikk for stort bilde